11 Ocak 2015 Pazar

Bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Öncelikle Amaç

Bilgisayar alırken, işlemci ya da güç özelliklerinden önce karar vermeniz gereken bir şey var; bir masaüstü bilgisayara mı yoksa diz üstü bilgisayara mı ihtiyacınız var? Bilgisayarınızı genellikle eğlenmek, vakit geçirmek, film izlemek, çeşitli web siteleri ziyaret etmek, forum sayfaları ya da bilgilenme amaçlı kullanacaksanız, o zaman masaüstü bilgisayar sizin için doğru bir tercih olacaktır. Ancak bilgisayarınızı daha çok iş amaçlı, birden fazla yerde kullanacaksanız, bu durumda da dizüstü bilgisayar tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu kararınızı verdikten sonra, artık bilgisayar alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusuna gelebilirsiniz. Piyasada, onlarca farklı markanın yüzlerce farklı bilgisayar seçeneği bulunuyor. Bunlar arasında sizin için en doğru olan ürünü de, yine sizin ihtiyaçlarınız belirleyecek. Kullanmayacağınız özelliklere boşa para harcayacağınız özellikte bir bilgisayar yerine, size daha uygun bir modeli satın almalısınız.

Hangi İşlemci?

Günümüzde artık hemen herkesin bir bilgisayarı var. Bu durum sadece büyük şehirler değil, artık küçük şehirler için de geçerli. Ancak bilgisayar seçimi de oldukça önemli. Bilgisayar seçiminde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri, bilgisayarın işlemcisidir. İşlemci, bilgisayarın beyni olarak nitelendirebileceğimiz bir parçadır. İşlemci olmadan bir bilgisayar olmaz. Ancak işlemciler de kendi aralarında gruplara ayrılmaktadır. Eğer ofiste vakit geçirmek, işlerinizi ve maillerinizi kontrol etmek ya da çocuklarınızın ödevini yaptırmak gibi işler için kullanacaksanız, üst düzey bir bilgisayara ihtiyacınız yok demektir.

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ancak işin içine çeşitli programlar, oyunlar girince durum biraz daha değişiyor. Özellikle son yıllarda çıkan oyunları oynayabilmeniz için, üst düzey bir işlemciye ihtiyacınız olacak. Ayrıca seçtiğiniz işlemciye uygun bir anakart ve ona uygun bir ekran kartı ve Ram seçmelisiniz. Tüm bunları kaliteli bir marka ile buluşturduğunuzda, fiyatlar minimum 2000 TL’den başlıyor. Bu denli pahalı bir şey almak istemiyorsanız, o zaman aynı özellikleri sunan fakat o kadar popüler olmayan bir markayı da tercih edebilirsiniz. Unutmayın, marka kimi zaman yalnızca fiyat arttıran bir etikettir. Özellikle bilgisayar gibi elektronik aletlerin seçiminde, markadan daha önemlisi, satın alacağınız ürünün sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak güçte olup olmadığını anlamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder